zoekmachine-adverteren floating-mockup

Meer kliks op uw advertenties

Gepubliceerd op 17-11-2016

In AdWords heeft u sinds kort de mogelijkheid om langere advertenties te maken. U heeft door deze Expanded Text Ads (ETA’s) meer ruimte en daardoor kunt u meer zoekwoorden gebruiken in de tekst. In dit blog leest u waarom overstappen naar Expanded Text Ads meer kliks oplevert.

Google heeft Expanded Text Ads ingevoerd om de ervaring op mobiel en desktop gelijk te houden. Hierdoor komt er meer ruimte vrij en worden de tekstadvertenties groter. Dit is de tweede grote verandering van Google Adwords sinds de advertenties aan de rechterkant van het scherm zijn verdwenen in februari 2016. Maar wat zijn nou de voordelen van deze ETA’s en waarom zou u deze moeten toepassen in uw zoekmachine adverteren campagne?

De voordelen van Expanded Text Ads

Iedereen die adverteert op Google zal uiteindelijk moeten overstappen naar Expanded Text Ads. De normale advertenties zullen namelijk na verloop van tijd, waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar, niet meer worden weergegeven. Daarnaast kunnen er dan ook geen normale advertenties meer worden aangemaakt en worden bewerkt. Vroeg of laat zult u dus moeten overstappen en dat kunt u beter zo snel mogelijk doen, want dit levert veel voordelen op.

Door gebruik te maken van ETA’s bent u beter vind- en zichtbaar. Met deze verandering van Google heeft u immers tot wel 50% meer ruimte voor karakters. Door deze grotere advertenties kunt u dus meer tekst gebruiken en daardoor valt u sneller op in de zoekresultaten. Dit resulteert in meer klikken op uw advertentie en daardoor behaalt u een hogere click-through-rate (CTR). De verwachting van Google is dat de CTR met 20 procent zal worden verhoogd. 

Besteed het schrijven van ETA’s in AdWords uit

Er is een grote kans dat u uw advertenties nog niet hebt overgezet naar ETA’s. Als ondernemer zijnde bent u immers erg druk en het schrijven van deze advertenties is vaak erg tijdrovend. Daarnaast is het schrijven van goed converterende advertenties niet voor iedereen weggelegd. Het schrijven van een optimale advertentie kunt u dus beter uitbesteden aan een professional. Wauw doet dit graag voor u.

Meer weten