Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

affiliate marketing.

Affiliate marketing is een performance based samenwerking waarbij publishers, ook wel affiliates genoemd, jouw producten of diensten promoten op hun eigen website. Je betaalt met affiliate marketing alleen een vooraf afgesproken commissie wanneer er een conversie plaatsvindt. De hoogte van deze commissie bepaal je zelf en draag je alleen af voor transacties of leads die door jou zijn goedgekeurd: no cure no pay dus! Wij hebben de expertise om jou hierbij te helpen.

Lees meer over affiliate marketing
Vrijblijvend advies

Wil je weten hoe jij affiliate marketing het beste kunt inzetten voor jouw bedrijf? We bespreken graag de mogelijkheden.

De voordelen van affiliate marketing

Als je wilt werken aan een hogere naamsbekendheid, meer verkeer of meer conversies, dan is affiliate marketing een goede keuze. De voordelen van affiliate marketing op een rij:  

 • Performance based marketing: alleen betalen voor resultaat
 • Je bepaalt zelf de hoogte van de commissie in de vorm van een percentage of vast bedrag
 • Extra websitebezoekers en vergroting van je naamsbekendheid
 • Jouw diensten of producten staan in de etalage van grote vergelijkers en marketplaces

De kracht van herhaling

Affiliate marketing is niet alleen inzetbaar voor de fase waarin een klant daadwerkelijk overgaat tot een aankoop of andere conversie, maar is ook in de kennismakings- en oriënterende fase hieraan voorafgaand al uitstekend in te zetten. Promotie op een populair blogplatform, aanprijzing door een social-influencer of opname van jouw assortiment op een grote vergelijkingssite zijn hier concrete voorbeelden van.

Uit onderzoek blijkt verder dat klanten meerdere kanalen gebruiken om uiteindelijk tot de aankoop van een product of dienst over te gaan. Wij adviseren dan ook om op meerdere platforms zichtbaar te zijn. Jouw doelgroep ziet jouw merk, product of dienst vaak voorbijkomen en zie daar: de kracht van herhaling!

Inzet en onderhoud van affiliate marketing

Bij WAUW hebben we de expertise in huis om voor jouw bedrijf te bepalen welk affiliate-platform het juiste is. Omdat vrijwel iedere publisher zich heeft aangesloten bij een affiliatenetwerk, ligt een samenwerking met een dergelijk netwerk het meest voor de hand. Dit heeft enkele belangrijke voordelen. Bij samenwerking met een netwerk:

 • Heb je toegang tot alle aangesloten publishers
 • Kun je je promotiematerialen, acties, informatie etc. eenvoudig in één keer beschikbaar maken voor alle geïnteresseerde publishers
 • Heb je zelf controle over het goed- of afkeuren van gemeten transacties of leads
 • Worden commissies automatisch berekend, gefactureerd en aan publishers uitbetaald

De verschillende netwerken hebben ieder hun eigen kwaliteiten, unieke features en publisherbestand. Hierbij is het van groot belang om op basis van je product- of dienstenaanbod het juiste netwerk te kiezen. Wij denken graag met je mee en adviseren jou over het platform dat het beste bij jouw marketingstrategie past. Bovendien kunnen wij naast dit advies het kanaal voor je inrichten of ondersteunen bij het managen van de affiliate-campagne. Kortom, WAUW helpt je om affiliate marketing effectief in te zetten.

Ook meer omzet behalen door middel van affiliate marketing?

Wij kennen alle mogelijkheden van affiliate marketing en adviseren je graag. Ga samen ons aan de slag en bereik jouw potentiële klanten!

Kom in actie

Gratis Affiliate Marketing Scan aanvragen?

Ontdek wat WAUW digital marketing voor jouw bedrijf kan betekenen. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op!

 • Concrete affiliate marketing adviezen om marketingkansen te benutten
 • Direct toe te passen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Al meer dan 200+ bedrijven gingen je voor