Contact

blog.

Onze specialisten brengen je graag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digital marketing.
Waarom-een-contentkalender-belangrijk-is-blog
19-01-2021
Mikki Lobregt
Gebruik jij al een contentkalender?

Dat de online wereld niet meer is weg te denken kunnen we wel stellen na dit afgelopen jaar. Ondernemers hebben door dat je met maar één communicatiekanaal de klant niet aan je kan binden. Een communicatiestrategie hebben is een must. Het is belangrijk dat je bij het plaatsen van je content kennis deelt en niet alleen een verkoopverhaal vertelt. Rekening houden met je doelgroep en plaatsen wat hen interesseert is key! Hoe zorg je er nu voor dat jouw content onder andere aansluit bij je doelgroep en op de juiste momenten wordt geplaatst? Maak een contentkalender!

CONTENT
STRATEGIE
blog-voor-en-nadelen-google-analytics-4
29-12-2020
Mikki Lobregt
De voor- en nadelen van Google Analytics 4

Een tijdje geleden heeft het Analytics programma van Google een grote update gekregen naar Google Analytics 4. Met de komst van deze nieuwe versie zijn er een hoop dingen veranderd binnen het analyseprogramma. Veel van deze veranderingen brengen voordelen met zich mee, maar ook nadelen. In deze blog lichten we deze voor- en nadelen toe!

GOOGLE
ANALYTICS
blog-nieuwsbrief-a-b-test
21-12-2020
Mikki Lobregt
A/B testen op je nieuwsbrief

Ieder bedrijf loopt wel eens tegen de vraag aan: wordt mijn nieuwsbrief gelezen? Gelukkig hebben we al eerder ondervonden dat mensen (sinds de coronacrisis nog meer) tijd hebben voor het lezen van je nieuwsbrief! Maar dit betekent niet dat elke nieuwsbrief zomaar geopend wordt. Het is belangrijk dat je de lezer van je nieuwsbrief triggert om hem te openen en vasthoudt om verder te lezen. Hoe kun je er nu zeker van zijn dat jouw titel, onderwerp en inhoud de lezer aanspreekt? Voer een A/B test uit! 

A/B TEST
NIEUWSBRIEF
E-MAILMARKETING
leadformulierextensie
14-12-2020
Mikki Lobregt
Efficiënter leads genereren

Wanneer je in Google Ads werkt zal je waarschijnlijk bekend zijn met de zogenaamde leadformulier extensies. Voor deze extensies heeft Google Ads twee nieuwe functies aangekondigd die moeten gaan helpen bij het stroomlijnen en toevoegen van betere besturingselementen voor adverteerders. Hierbij creëren ze een hoop meer efficiëntie in het maken en beheren van leads. Wat dit gaat betekenen voor jouw advertenties leggen we je graag uit!

GOOGLE ADS
LEADFORMULIER
EXTENSIE
blog-seo-trends-2021
23-11-2020
Mikki Lobregt
Dé SEO trends van 2021

Nog iets meer dan een maand en dan mogen we alweer afscheid nemen van het jaar 2020. We kunnen rustig zeggen dat 2020 niet het beste en  leukste jaar was voor de meeste ondernemers, doordat iedereen in de greep is van het coronavirus. Helaas vandaag de dag nog steeds. Maar de online wereld is hierdoor belangrijker geworden dan ooit! Aankomend jaar duiken er dan ook weer een tal aan nieuwe trends op, waar wij je alvast op willen voorbereiden. Zorg dat jouw website SEO ready is voor de komende trends in 2021!

SEO
2021
schermafbeelding2020-11-10om15.21.16
11-11-2020
Mikki Lobregt
Google Search updates: neurie jij al naar Google?

Dagelijks gebruiken meer dan een miljard mensen de zoekbalk in Google, ook wel Google Search genoemd. Search is ervoor gemaakt om informatie te geven en te laten zien op een manier die voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. Google Search is een “never-ending story”, het is namelijk nooit klaar met het perfect maken van de manier waarop je resultaten kunt vinden in Google. Echter, in deze reis naar het perfect maken van de resultaten, zijn er laatst een aantal updates gekomen om nog sneller en specifieker zoekresultaten weer te geven. In deze blog lichten wij een aantal updates toe!

GOOGLE
UPDATE
blog-blackfriday
04-11-2020
Ruben van Bloemendaal
Ben jij al voorbereid op Black Friday?

In de aanloop naar Black Friday op 27 november stijgt het zoekverkeer in Nederland gemiddeld met bijna 50%. Dit betekent een grote kans op meer bezoekers naar je webshop. Maar hoe goed ben je voorbereid? Wat heb je al gedaan om deze golf aan extra bezoekers om te zetten naar extra verkoop? In deze blog nemen we je mee door middel van een aantal praktische conversie tips!

CRO
wauw-online-marketing-header
27-10-2020
Thomas de Wit
Affiliate marketing inzetten voor jouw bedrijf?

De voordelen van online adverteren zijn alom bekend. Denk aan het tonen van je producten of diensten aan de voor jou relevante doelgroep, het bereiken van je doelgroep via de kanalen waar zij actief zijn en het vergaren van relevante data. Hierdoor besteed je je marketingbudget al veel efficiënter, maar kan het nog scherper? Jazeker; start met affiliate marketing!

AFFILIATE
MARKETING
digital-marketing-vacatures
20-10-2020
Mikki Lobregt
Sta jij al hoog in de rankings bij Google Maps?

Google Maps valt tegenwoordig niet meer weg te denken op je smartphone of desktop. Wanneer je op een locatie moet zijn of op zoek bent naar een product, is Google Maps je grootste vriend. Deze zoekfunctie van Google Maps is natuurlijk het meest voor de hand liggend, echter is dit niet de enige functie die wordt aangeboden. Hoe zou je het vinden als wij je vertellen dat jouw bedrijf kan profiteren van het grote succes in Google Maps? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder, we vertellen je graag hoe het zit.  

GOOGLE MAPS
RANKEN
overleg nieuwsbrief
13-10-2020
Mikki Lobregt
Wat staat je te wachten met de nieuwe Google update van 2021?

In de warme zomermaanden kondigde Google het al aan: er gaat een nieuwe en vooral grote update komen in 2021. Dat klinkt spannend! Deze update heet ook wel de Google Page Experience update en kan van invloed zijn op jouw website! Je kunt de page experience factoren namelijk meten op je website. Ben je benieuwd hoe dit allemaal zit? Wij leggen je graag uit wat je kan verwachten van de update in 2021 en hoe je ermee aan de slag gaat.

SEO
GOOGLE UPDATE
meer-online-leads-genereren-see-think-do-care-model
22-09-2020
Martha van de Ridder
Hoe genereer je online meer leads of aankopen?

In deze fase is de potentiële lead nog niet bekend met jouw bedrijf en dienst. --> social en online advertising, content marketing

STRATEGIE
google display advertentie benchmark ctr
14-09-2020
Mikki Lobregt
Hoe presteert mijn display campagne? 4 tips

Je hebt een campagne gemaakt in Google Ads en je display advertenties zijn van start gegaan. Super! En dan? Hoe weet je of je campagnes goed presteren? Maak hiervoor gebruik van benchmarks.  "Benchmarking wordt toegepast en gebruikt binnen het strategisch management van organisaties. Het is een methode die jou helpt er achter te komen of jouw prestatiegegevens overeenkomen met organisaties die in dezelfde markt als jouw bedrijf zitten. Kijk hier goed naar. Want een maatstaf voor de ene markt geldt zeker niet altijd voor de andere markt."

DISPLAY
waarom-daalt-een-website-in-google
07-09-2020
Tom Vledder
Waarom daalt een website in Google

Wie wil nou niet hoog in Google staan op relevante zoektermen? Daarmee vergroten we immers het aantal geïnteresseerde bezoekers in onze producten/diensten. En meer relevante bezoekers betekent doorgaans meer omzet. Niet voor niets zetten veel (online) ondernemers in op goede resultaten in Google. Maar helaas niet altijd met succes… Google hanteert meer dan 200 factoren om de ranking in haar zoekmachine te bepalen. Stel dat je het gros van deze factoren goed op orde hebt, dan is er nog steeds een kans dat je op bepaalde zoektermen geen toppositie bereikt. Of een goede positie zelfs kwijtraakt. Hoe kan dat?Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Dat kunnen complexe, technische zaken zijn, maar ze zijn even zo vaak meer algemeen van aard. In dit blog behandelen we drie mogelijke oorzaken. Om een beeld te geven van het constant veranderende online landschap. 

SEO
Google Rankings
h1-elementen-seo
21-08-2020
Remco Maters
Zijn heading elementen nog wel relevant?

Een tijd geleden was de H1 kop één van de belangrijkste SEO elementen op een pagina. Voor de volledigheid: de H1 kunnen we vergelijken met de kop boven een krantenartikel, maar dan op een webpagina. Omdat het algoritme van Google elk jaar slimmer wordt en content steeds beter begrijpt behandelen we in deze blog de volgende vraag:Hoe belangrijk zijn heading elementen (H1, H2) voor de ranking van een pagina? Google’s John Mueller beantwoord wekelijks SEO vragen. Deze week werd o.a. aandacht besteed aan de waarde van heading elementen. Daarbij de vraag of een pagina zonder H1 element alsnog goed kan ranken in Google.

SEO
hotjar-heatmap1
07-08-2020
Ruben van Bloemendaal
Verkeer, maar geen conversie. Wat nu?

Iedere goede website heeft een duidelijk conversiedoel. Het kan gaan om offerte-aanvragen, webshop-verkopen, contactmomenten, maar ook om winkelbezoeken. Wat is jouw doel met je website en heb je enig idee of je websitebezoekers daadwerkelijk converteren? Met conversie optimalisatie zorgen we ervoor dat een steeds groter aandeel van je bezoekers leidt tot een verkoop of aanvraag. Bezoekers die uiteindelijk converteren, kun je gemakkelijk vragen waarom zij voor jou gekozen hebben. Maar over bezoekers die online afhaken, weet je als bedrijf vaak erg weinig. Wat is de reden dat zij niet converteren? Is de informatie op je website niet duidelijk of volledig? Heeft je concurrent betere voorwaarden? Of willen zij wel, maar is het niet duidelijk hoe? Een tool als Hotjar geeft antwoord op dit soort vragen.

Conversie optimalisatie
CRO
whitepaper-online-marketing-zomer-doe-boek
31-07-2020
Zomer Whitepaper: Online marketing inspiratie tijdens je zomervakantie!

Het is zomervakantie. En dat was tijd ook! Na een hectische periode waarin je wellicht alle zeilen hebt moeten bijzetten om jouw bedrijf goed door de tijd van Corona-maatregelen heen te manoeuvreren, is het nu tijd voor rust, ontspanning en… inspiratie. Want juist als je even ‘vrij’ bent van de waan van alledag, komen de goede ideeën. Om je een handje te helpen, maakten onze marketeers deze zomer-whitepaper. Een zomer-doe-boek met tips, checklists, een inspirerend verhaal en meer. Dus pak een goede stoel, een lekker drankje, je zonnebril en laat je vermaken en inspireren door deze whitepaper. En geen stress, niets moet, we spreken elkaar na de zomer wel weer :-). 

Digital strategie
STRATEGIE
Whitepaper
WHITEPAPER
googleshoppingresultaat-puzzels
24-07-2020
Martha van de Ridder
Producten gratis in Google Shopping

Waar je voorheen producten alleen betaald in Google Shopping kon vermelden, zal het niet lang meer duren voor dit gratis kan. In de Verenigde Staten is het al zo ver en wij kunnen ons voorbereiden op de komst van gratis adverteren in de nabije toekomst.Vervangt deze gratis service de betaalde Shopping advertenties? Nee, deze blijven bestaan en ze blijven aantrekkelijk gezien de prominente positie van deze advertenties. Nu zul je je afvragen, waarom Google het gratis adverteren gaat aanbieden. Google loopt hierdoor immers geld mis...  

E-Commerce marketing
E-COMM
Google Shopping adverteren
SHOPPING
Zoekmachine adverteren
SEA
kwaliteitsscore-blog
15-07-2020
Tom Vledder
20 SEO statistieken in 2020

2020 zal de boeken ingaan als een bijzonder jaar, dat kunnen we nu al stellen. Vakanties worden een stuk minder geboekt dan vorige jaren door de corona maatregelen, de e-commerce branche daarentegen zit in een gigantische stijgende lijn en vanaf maart bevinden we ons plotseling in een 1,5 meter maatschappij. Ook op het gebied van SEO zijn er ook interessante ontwikkelingen gaande.Ben je nieuwsgierig naar deze ontwikkelingen en cijfers? Mooi, we hebben 20 opvallende cijfers in het nu al turbulente jaar 2020 op een rij gezet.

Zoekmachine optimalisatie
SEO
off-site-seo-remco-2241x1606
10-07-2020
Remco Maters
3 belangrijke tips voor de Off-Page SEO

Vaak spreken wij over optimalisatiemogelijkheden voor SEO. Hierbij gaat het vrijwel altijd over de Techniek en Content op de website. Dit wordt ook wel On-Page SEO genoemd. Bij Off-Page SEO draait alles om activiteiten die buiten de eigen website plaatsvinden. Betekent dit dat je niets hoeft te doen op de website? Nee hoor! Ook op de website zelf zijn er voldoende werkzaamheden die de Off-Page activiteiten stimuleren.

Zoekmachineoptimalisatie
SEO
zoekmachine-marketingbureau-harderwijk
26-06-2020
Tom Vledder
Nieuwe ranking factoren van Google

Om de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren dien je de onderdelen techniek, content en populariteit te optimaliseren. We weten inmiddels allemaal dat een veilige, snelle en vooral mobiel geoptimaliseerde website een fijne gebruikerservaring betekent. Google zal deze websites daarom ook waarderen en hoger in zoekmachines positioneren. In één van de laatste aankondigingen van Google hebben ze aangegeven dat er 3 extra elementen aankomen waarop websites beoordeeld gaan worden. Dit betreft de Largest Contentful Paint (LCP), Cumulative Layout Shift (CLS) en de First Input Delay (FID). Google noemt deze samen de Core Web Vitals. Lees hier meer over wat deze elementen zijn en hoe belangrijk een snelle, geoptimaliseerde website is.

Conversie
Zoekmachineoptimalisatie
SEO