Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

Maak online het verschil: kies voor maatwerk met WordPress

Website
Wordpress

Je website is je online visitekaartje: tijd dus voor een maatwerk website

Het aantal websites dat tegenwoordig bestaat is eindeloos. Om je online te kunnen onderscheiden, is het dus belangrijk dat je website uniek is en eruit springt. Het is tenslotte je online visitekaartje. Bovendien moet de gebruiksvriendelijkheid op orde zijn, en is het van groot belang dat jouw online etalage veilig is voor bezoekers. Daarom ontwikkelen wij bij WAUW enkel maatwerk websites (en kleinere webshops) op basis van het bekende en geliefde platform WordPress. Voor grotere (en vaak complexere) webshops maken wij gebruik van andere platformen, daar lees je hier meer over. Wil je weten waarom wij WordPress gebruiken voor maatwerk websites, de voordelen van WorPress en hoe wij te werk gaan? Lees dan snel verder.

Waarom kiezen voor maatwerk?

Iedere organisatie is uniek, dus dan hoort ook iedere webstie uniek te zijn, toch? Maatwerk websites zijn hierin de key, waarbij WordPress de deur opent om dit uit te voeren. WordPress biedt namelijk vele manieren waarop een website kan worden gemaakt. Ook voorkomt een maatwerk website dat er onnodige zaken (en dus onnodig snelheidsverlies) in de website terechtkomt, waardoor de website snel laadt.

Wat ook helpt om de website snel te houden, is door het gebruik van zogenaamde plug-ins (extra stukjes code die voor specifieke functionaliteiten zorgen) tot een minimum te beperken. Dit doen wij ook uit het oogpunt van veiligheid, want iedee plug-in is een potentieel veiligheidsrisico. 

Genoeg voordelen dus wanneer je kiest voor een maatwerk website met WordPress. Hier zetten we nog even de voordelen op een rijtje: 

  • De website sluit naadloos aan bij je product/dienst;
  • Hij is goed in te richten voor online marketing (SEO, SEA, social media marketing en meer);
  • Je gebruikt geen template die ook al door vele andere organisaties wordt gebruikt;
  • Je hebt een veilige, gebruiksvriendelijke en snelle website.
Desktop Foppen Case WAUW

Is een WordPress website op maat veilig genoeg?

Wij begrijpen dat deze vraag door je hoofd kan spoken, maar het antwoord is: zeker weten! Wel moet je natuurlijk weten wat je doet en waar je voor kiest. Door onze ervaring weten wij precies welke plug-ins essentieel zijn voor de veiligheid van je website én hebben we maatwerk functionaliteit die garandeert dat jouw website veilig is. Ook maken we gebruik van een voor WordPress-geoptimaliseerd hostingplatform met aanvullende veiligheidsmaatregelen, dus: geen zorgen.

Het beveiligen van je website is natuurlijk ontzettend belangrijk, dat blijkt wel uit de toenemende hackpogingen van de laatste periode. Deze hackers zijn vaak uit op privacy- en persoonsgegevens. In de afgelopen jaren waren er dan ook een recordaantal aan cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven. Belangrijk dus om jouw website en de gebruikers hiertegen te beschermen. Dit zijn de risico’s van een slecht beveiligde website zijn:

  • Diefstal van data
  • Lekken van persoonsgegevens 
  • Verspreiden van spam en Malware 
  • Phising aanvallen vanuit jouw naam

Hoe wij aan de slag gaan

Om een website te maken die zowel gebruiksvriendelijk, mooi én snel is, hanteren wij een gestructureerd proces. Zo starten we altijd met het maken van een zogenaamd wireframe. Dit is als het ware een schets van hoe de website eruit komt te zien, maar dan zonder vormgeving. We kijken naar de opbouw van de pagina en waar de belangrijkste content komt te staan, zodat jouw klanten direct zien wat voor hen interessant én relevant is. 

Na overleg en goedkeuring van de klant gaan we aan de slag. We nemen afwegingen in kleuren, afbeeldingen en speciale toevoegingen (bijvoorbeeld vanuit jouw huisstijl). Dit geeft de website een volledig eigen karakter, en maakt de pagina’s uniek. Zodra het ontwerp is goedgekeurd, starten we met het programmeren. We bouwen de website helemaal vanaf de grond op. Om snel en doeltreffend te werken, gebruiken we als basis een in-house ontwikkeld basisthema. Daarbij zorgen we er natuurlijk voor dat de website op ieder apparaat (van laptop tot smartphone) lekker en snel werkt.

wireframe-wauw-blog

WordPress blijft zich ontwikkelen

De ontwikkelingen binnen WordPress gaan razendsnel. De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van snelle, responsive (op elk apparaat de juiste versie) en veilige websites. Ook visueel gaan de ontwikkelingen de afgelopen jaren hard: zo maken we steeds meer gebruik van video en andere interactieve content. Daarnaast worden toffe animaties een steeds belangrijker instrument om jouw website eruit te laten springen. Uiteraard zetten wij al deze technieken veelvuldig in. 

Ben je benieuwd geworden naar de de websites die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd, bekijk dan de cases op onze website. En wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen met een op maat gemaakte website? Kom gerust met eens ons sparren! 

Neem contact op!