Wij zoeken jou! Bekijk onze 4 vacatures
Great place to work

Een WordPress Website op maat

Website
Wordpress

Waarom WAUW werkt met WordPress

Het aantal websites dat tegenwoordig bestaat is eindeloos. Om je online te kunnen onderscheiden is het dus belangrijk dat je website uniek is en eruit springt. Bovendien moet de gebruiksvriendelijkheid op orde zijn, en is het van groot belang dat jouw online etalage veilig is voor bezoekers. Daarom ontwikkelen wij bij WAUW enkel maatwerk websites (en kleinere webshops) op basis van het bekende en geliefde platform: WordPress. Voor grotere (en vaak complexere) webshops maken wij gebruik van andere platformen, daar lees je hier meer over. In dit blog lees je waarom wij kiezen voor maatwerk en wat de voordelen hiervan zijn.

Onze werkwijze

Om een website te maken die zowel gebruiksvriendelijk, mooi én snel is, hanteren wij een gestructureerd proces. Zo starten we altijd met het maken van een zogenaamd wireframe. Dit is als het ware een schets van hoe de website eruit komt te zien, maar dan zonder vormgeving. We kijken naar de opbouw van de pagina en waar de belangrijkste content komt te staan, zodat jouw klanten direct zien wat voor hen interessant én relevant is. 

Na overleg en goedkeuring van de klant gaan we aan de slag. We kijken naar kleuren, afbeeldingen en speciale toevoegingen (bijvoorbeeld vanuit jouw huisstijl). Dit geeft de website een volledig eigen maakt de pagina’s uniek. Zodra het ontwerp goedgekeurd is, starten we met programmeren. We bouwen de website helemaal vanaf de grond op. Om snel en doeltreffend te kunnen werken, gebruiken we als basis een in-house ontwikkeld basisthema. Daarbij zorgen we er natuurlijk voor dat de website op ieder apparaat (van laptop tot smartphone) lekker en snel werkt.

wireframe-wauw-blog

Waarom maatwerk?

Een WordPress website kan op vele manieren gemaakt worden. Wij gebruiken nooit standaard templates en ontwikkelen altijd maatwerk. Dit doen we omdat elke klant uniek is, en wij ervan overtuigd zijn dat dus ook elke website uniek moet zijn. Bovendien voorkomen we met maatwerk dat er onnodige zaken (en dus onnodig snelheidsverlies) in de website terechtkomt, waardoor onze websites snel laden. 

Ook het gebruik van zogenaamde plug-ins (extra stukjes code die voor specifieke functionaliteiten zorgen) proberen wij tot een minimum te beperken. Dat doen we zowel uit het oogpunt van veiligheid (want: iedere plug-in is een potentieel veiligheidsrisico) als snelheid. We zetten alle voordelen van een maatwerk WordPress website nog even voor jou op een rij:

  • Een website die naadloos bij je product/dienst aansluit
  • Goed in te richten voor online marketing (SEO, SEA, social media marketing en meer)
  • Geen template die ook al door vele andere wordt gebruikt
  • Een veilige, gebruiksvriendelijke en snelle website
Desktop Foppen Case WAUW

Is een WordPress website op maat veilig genoeg?

Wij begrijpen dat deze vraag door je hoofd spookt, maar het antwoord is: zeker weten! Door onze ervaring weten wij precies welke plug-ins essentieel zijn voor de veiligheid van je website én hebben we maatwerk functionaliteit die garandeert dat jouw website veilig is. 
Ook maken we gebruik van een voor WordPress geoptimaliseerd hostingplatform met aanvullende veiligheidsmaatregelen, dus: geen zorgen.

Het beveiligen van je website is ontzettend belangrijk, dat blijkt wel uit de toenemende hackpogingen van de laatste periode. Deze hackers zijn vaak uit op persoons- en privacy gegevens. In de afgelopen jaren waren er dan ook een recordaantal aan cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven. Belangrijk dus om jouw website en de gebruikers hiertegen te beschermen! De risico’s van een slecht beveiligde website zijn:

  • Diefstal van data
  • Lekken van persoonsgegevens 
  • Verspreiden van spam en Malware 
  • Phising aanvallen vanuit jouw naam

Ontwikkelingen WordPress

De ontwikkelingen binnen WordPress gaan razendsnel. De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van snelle, responsive (op elk apparaat de juiste versie) en veilige websites. Maar ook visueel gaan de ontwikkelingen de afgelopen jaren hard: zo maken we steeds meer gebruik van video en andere interactieve content. Maar ook toffe animaties worden een steeds belangrijker instrument om jouw website eruit te laten springen. Uiteraard zetten wij al deze technieken veelvuldig in. 

Ben je benieuwd geworden naar de de websites die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd, bekijk dan de cases op onze website. En wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen met een op maat gemaakte website, kom gerust met ons sparren!

Neem contact op!