Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

Clubhouse: dé social media hype van dit moment

Social
Media

Clubhouse is de populairste app van dit moment

Clubhouse is hét nieuwe sociale medium van dit moment. De app staat op #1 in de hitlijst! Van Tesla-baas Elon Musk tot rapper Drake, Mark Zuckerberg en verschillende beroemdheden. Allemaal gebruiken zij deze app. Ook in Nederland zijn er genoeg BN’ers die Clubhouse gebruiken, zoals Jesse Klaver en Bas Smit. Maar wat is de app nou precies? En wat maakt het nou zo bijzonder?

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een mobiele app die puur draait om audio. Binnen de app zijn er digitale kamers waarin sprekers live over een bepaald onderwerp praten. Gebruikers kunnen zo’n kamer in en meeluisteren met het gesprek. Daarnaast kun je ook vragen stellen, als je daar toestemming voor krijgt van de sprekers. Binnen deze kamers wordt er gepraat over allerlei verschillende onderwerpen. Het lijkt op de ouderwetse praatradio van vroeger, maar dan digitaal met een grote keuzevrijheid over wat je wilt horen en door wie. Je kan verhalen vertellen, ideeën bedenken, het nieuws bespreken, vriendschappen ontwikkelen en nieuwe mensen ontmoeten.

screenshot van de clubhouse app

Hoe kan ik ook Clubhouse gebruiken?

Elke nieuwe gebruiker krijgt twee uitnodigingen. Die krijgen dan ook weer twee uitnodigingen, enzovoorts. Het werkt dus met exclusiviteit. Het was zelfs zo exclusief dat uitnodigingen op Ebay verschenen voor 89 dollar! Dit maakt het razend populair. Het bestaat pas sinds april 2020 en heeft op dit moment 2 miljoen gebruikers. Een deel uitmaken van Clubhouse word nu gezien als een soort status. Op de website van Clubhouse is te lezen dat zij op dit moment bezig zijn met een publieke update, zodat het platform toegankelijk wordt voor alle gebruikers.

Hoe werkt het?

Als je eenmaal gebruiker bent van de app heb je toegang tot een digitaal clubhuis waar je kan kiezen tussen kamers waarin gesprekken worden gevoerd. Sommige kamer zijn openbaar en andere zijn weer besloten. De openbare kamers zijn voor iedereen toegankelijk om naar binnen te gaan en je kan meteen live meeluisteren met het gesprek. Het is niet mogelijk om terug te luisteren. Voor elke kamer op Clubhouse geldt een limiet van maximaal vijfduizend mensen

De kamers bestaan uit twee helften: de sprekers en de gebruikers. De sprekers voeren het gesprek en de gebruikers kunnen hun digitale hand opsteken om een vraag te stellen of het gesprek aan te gaan. Op het moment dat de spreker een gebruiker toelaat om een vraag te stellen wordt hun microfoon ingeschakeld. Op deze manier lopen gesprekken niet door elkaar en kan iedereen het volgen. Gebruikers kunnen elkaar volgen en op kamers abonneren. Je krijgt dan een seintje als er in die kamer een nieuw gesprek begint.

blog-clubhouse-de-social-media-hype-van-dit-moment

Wat maakt het nou zo bijzonder?

Clubhouse bevindt zich in onbekend gebied van de sociale media. Binnen sociale media heeft ieder kanaal zijn eigen uitgangspunt. Instagram is goed voor foto’s en YouTube en TikTok zijn goed voor video’s. Clubhouse richt zich op live-audio. Hiermee lijkt het op een podcast, maar die worden van tevoren opgenomen en is er geen mogelijkheid om live mee te luisteren. Bij Clubhouse luister je live mee en kan je vragen stellen.

Daarnaast is Clubhouse vooral groot onder beroemdheden. Binnen de app komen grote namen voorbij als Oprah Winfrey, Kevin Hart, Drake, Elon Musk. Zij zouden host kunnen zijn van een chat. Dat is één van de redenen dat Clubhouse op dit moment zo razend populair is. Je krijgt de kans om bekendheden te horen praten en met ze in contact te komen door een vraag te stellen of het gesprek aan te gaan. Naast beroemdheden focust de app zich ook op mensen met een hoge status. Denk aan CEO’s van grote bedrijven.

clubhouse

Hoe ziet de toekomst van Clubhouse eruit?

Op dit moment is Clubhouse een hype die is aangeslingerd door de beperkingen van de coronapandemie. Daarnaast is het de vraag wat Clubhouse kan bieden voor bedrijven en marketeers. Op dit moment is het niet mogelijk om te adverteren of producten te verkopen. Het platform draait om community en authenticiteit.

Wauw houdt de ontwikkelingen rondom Clubhouse nauwlettend in de gaten. Wil je meer weten over hoe je sociale media kan inzetten voor jouw bedrijf? Lees het in onze blog over: social media verbinden aan je website.

Adverteren in sociale media?

Wil jij optimaal adverteren in sociale media? Bij WAUW helpen wij graag jouw bedrijf groeien door de inzet van online marketing! Wij geven advies op maat dat aansluit op al jouw wensen en behoeften. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend contact