seo-content floating-mockup

SEO - Content

Richt de content ten eerste op de bezoekers

De inhoud van uw website is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Met de juiste content op uw website, worden uw producten en/of diensten beter zichtbaar op het internet. In het bijzonder is het belangrijk om waardevolle en unieke content te creëren voor de websitebezoekers. Zij zijn tenslotte degenen die de tekst lezen en welke u wilt aansporen een bepaalde actie te ondernemen. U kunt daarnaast wel rekening houden met de Google-algoritmes. Zorg bijvoorbeeld dat de belangrijkste zoekterm een aantal keer duidelijk terug komt op de webpagina, zodat Google weet waar de pagina over gaat.

Als uw website nuttig en uniek wordt bevonden door uw websitebezoekers, zullen zij sneller terugkeren op uw website. Een aantal tips voor het creëren van waardevolle content:

  • Zorg dat het nuttig en informatief is, deel uw locatie, contactgegevens, openingstijden etc. 
  • Wees waardevoller en nuttiger dan andere sites/concurrenten.
  • Laat de betrouwbaarheid van uw website zien, door gebruik te maken van gepubliceerde onderzoeken, citaten, links en recensies. 
  • Waarborg de kwaliteit door unieke, specifieke en kwalitatieve teksten te ontwikkelen.
  • Zorg voor een aantrekkelijke website door te variëren met kleuren en afbeeldingen toe te voegen. 
Content marketing advies

Allereerst checken wij of uw website uit voldoende content bestaat. Stel, u biedt producten aan op uw website, maar bij uw producten mist een beschrijving van het product, afbeeldingen en overige gegevens. U zult dan niet goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten van Google.
Wij analyseren de ontbrekende gegevens en koppelen dit naar u terug. Het is namelijk erg belangrijk dat er voldoende content aanwezig is op uw website. Ten eerste bevordert dit het gebruikersgemak, maar daarnaast geeft Google uw webpagina’s een hogere waardering. En met een hogere waardering zullen uw webpagina hoger in de zoekresultaten verschijnen.

De specialisten van WAUW zetten graag een content marketing strategie op voor uw website. We hebben al ruim 10 jaar ervaring in het optimaliseren van websites voor zoekmachines.