Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

SEO - Content

De inhoud van jouw website is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Met de juiste content op jouw website, worden jouw producten en/of diensten beter zichtbaar op het internet. In het bijzonder is het belangrijk om waardevolle en unieke content te creëren voor de websitebezoekers. Zij zijn tenslotte degenen die de tekst lezen en welke je wilt aansporen een bepaalde actie te ondernemen. Jij kunt daarnaast wel rekening houden met de Google-algoritmes. Zorg bijvoorbeeld dat de belangrijkste zoekterm een aantal keer duidelijk terug komt op de webpagina, zodat Google weet waar de pagina over gaat.

Creëer waardevolle inhoud

Als jouw website nuttig en uniek wordt bevonden door jouw websitebezoekers, zullen zij sneller terugkeren op jouw website. Een aantal tips voor het creëren van waardevolle content:

  • Zorg dat het nuttig en informatief is, deel je locatie, contactgegevens, openingstijden etc. 
  • Wees waardevoller en nuttiger dan andere sites/concurrenten.
  • Laat de betrouwbaarheid van jouw website zien, door gebruik te maken van gepubliceerde onderzoeken, citaten, links en recensies. 
  • Waarborg de kwaliteit door unieke, specifieke en kwalitatieve teksten te ontwikkelen.
  • Zorg voor een aantrekkelijke website door te variëren met kleuren en afbeeldingen toe te voegen. 

Onze werkwijze

Allereerst checken wij of jouw website uit voldoende content bestaat. Stel, je biedt producten aan op jouw website, maar bij jouw producten mist een beschrijving van het product, afbeeldingen en overige gegevens. Je zult dan niet goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten van Google.

Wij analyseren de ontbrekende gegevens en koppelen dit naar jou terug. Het is namelijk erg belangrijk dat er voldoende content aanwezig is op jouw website. Ten eerste bevordert dit het gebruikersgemak, maar daarnaast geeft Google jouw webpagina’s een hogere waardering. En met een hogere waardering zullen jouw webpagina hoger in de zoekresultaten verschijnen.


De specialisten van WAUW zetten graag een content marketing strategie op voor jouw website. We hebben al ruim 10 jaar ervaring in het optimaliseren van websites voor zoekmachines.