Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

Shopware 6 B2B

Shopware 6 is een e-commerce platform voor B2B bedrijven die voorop willen blijven lopen. Het is belangrijk om als B2B bedrijf snel te kunnen anticiperen op een veranderende klantbehoefte, nieuwe markttrends en technologische ontwikkelingen. Shopware 6 heeft zich in korte tijd bewezen als een flexibele, krachtige en betrouwbare  e-commerce oplossing specifiek voor B2B.

Lees meer
Vrijblijvend advies

Wil je meer weten wat Shopware 6 voor jouw bedrijf kan betekenen? We bespreken graag de mogelijkheden.

Waarom een Shopware 6 B2B webshop?

Doordat Shopware 6 API-first is ontwikkeld kent Shopware 6 een hoge mate van schaalbaarheid en flexibiliteit. Hierdoor kunnen externe systemen makkelijk worden gekoppeld aan de B2B-webshop. Shopware 6 is bijvoorbeeld zeer geschikt om koppelingen te maken met complexe PIM- en ERP-systemen.

De B2B-markt verandert snel en dit vraag om veel flexibiliteit en assertiviteit. Om voorop te blijven lopen is een frictieloze integratie van processen zeer gewenst. Met onze ervaring en de laatste technieken van Shopware 6 faciliteren wij een soepele migratie naar een toekomstbestendige webshop.

Uitgebreide B2B functionaliteiten voor groei

Toon unieke, relevante content

Shopware 6 maakt het B2B bedrijven mogelijk om via een zeer gebruiksvriendelijke interface snel eigen klantgroepen aan te maken. Vervolgens is het mogelijk om deze klantgroepen, na de login, gepersonaliseerde content op je webshop te laten zien. Het is algemeen bekend dat een gepersonaliseerde webshop zorgt voor een hogere conversie.

Optimaliseer je marketing en sales

Leadgeneratie is voor B2B bedrijven een essentieel onderdeel in het verkoopproces. De functionaliteiten van Shopware 6 maken het mogelijk om de (online) marketingstrategie naadloos te laten aansluiten op de B2B-webshop. Met de drag & drop editor functie van Shopware 6 bouw je binnen de kortste keren een nieuwe landingspagina in elkaar. Maak je, of wil je gebruik maken van marketing automation? Integreer je e-commerce systeem makkelijk met de tool van jouw keuze. 

Custom made uitbreidingen

Bij het aanmaken of aanpassen van pagina’s kan je kiezen uit aantal standaard templates. Hier stop het niet bij. Ook wanneer je een volledig custom-made pagina wilt opzetten is Shopware 6 een goed keuze. Wij kunnen als WAUW ondersteunen bij het maken van custom-made contentblokken, geheel naar eigen wens. Onze expertise en de functionaliteiten van Shopware 6 stellen je dus in staat om een B2B webshop te verrijken en in te richten precies zoals jij wilt. 

Voor welke Shopware 6 editie kies ik?

Bedrijven kunnen de keuze maken uit twee Shopware 6 edities: een Professional editie en een Enterprise editie. Voor de meeste B2B bedrijven heeft de Professional editie voldoende mogelijkheden om een ijzersterke B2B webshop neer te zetten. Met de Professional editie heb je zelf de volledige controle over de functionaliteiten van je B2B webshop. Daarnaast kun je een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen en kun je kiezen voor extra support, thema’s en sales kanalen. Nog meer voordelen van Shopware ontdekken? Wij van WAUW adviseren graag over welke editie het beste past bij jouw organisatie.

De Shopware 6 Enterprise editie wordt interessant wanneer er complexe oplossingen worden gevraagd. Daarnaast is Shopware 6 Enterprise uitgerust met B2B-Suite. Dit biedt een aantal meer functionaliteiten in vergelijking met de Professional editie. Wij van WAUW adviseren graag over welke editie het beste past bij jouw organisatie.