Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

SOMA College

Een nieuwe huisstijl en passende slogan

Websites
WEBSITE
BRAND

Het SOMA College is dé vakschool in Nederland voor beroepsopleidingen in de infra en geotechniek. In 2 tot 4 jaar leiden zij deelnemers op tot vakspecialist in de infra op MBO 2, 3 of niveau. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Praktijklessen met up-to-date machines en apparatuur op oefenterreinen buiten, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming in het bedrijfsleven. Een diploma van het SOMA College betekent dat de studenten klaar zijn om direct zelfstandig aan de slag te gaan als vakspecialist.

stoer & geblokt.

Het logo van SOMA College was al een bestaand logo, maar hebben wij onlangs een subtiele restyling gegeven. Het heeft een stoere uitstraling door de samenstelling van 4 kleuren. Elk vierkant heeft zijn eigen kleur welke is afgeleid van de natuurlijke elementen vuur, water, lucht en aarde. Een speelelement binnen de huisstijl is de blokjesrij. Het blokje is afgeleid van het logo.

grootse uitstraling.

Voor het SOMA College bedachten we de slogan “Dé vakopleiding voor de infra”. Zo creëerden we een nieuwe landelijke uitstraling met deze slogan als uitgangspunt. We kozen voor een stoere uitstraling gecombineerd met goede en persoonlijke fotografie i.c.m. een krachtig lettertype. Quotes als ‘zie jij jezelf straks al rijden’ of ‘word vakman op de bouwplaats’ zijn gebruikt om toekomstige studenten direct aan te spreken. Dit resulteerde in een opleidingsgids, social media campagnes en zoals we hier laten zien een nieuwe website.

iphone-12-soma-2021-1971x1131
360-view-2048x1365-2048x1180

missie.

Voor het SOMA College bedachten we de slogan “Dé vakopleiding voor de infra” en deze stond hier centraal. De doelgroep aanspreken was het hoofddoel. Bij het overbrengen van de juiste boodschap in beeld was enorm belangrijk. Door het creëren van goede fotografie uit de praktijk brengt de school tot leven en zorgt ervoor dat toekomstige leerlingen zich voelen aangetrokken tot de school.

oftewel

“dé vakopleiding voor de infra.”

fotografie.

Voor de fotografie zijn de SOMA studenten zelf ingezet die aan het werk zijn met machines of bijvoorbeeld in een simulator zitten. Door veel van deze actiefoto’s te gebruiken wordt er een duidelijk beeld geschept wat de opleiding inhoudt en wat je kan verwachten op het SOMA College. Visueel spreekt het de doelgroep direct aan!

Meer zien? Bekijk de website!
1-sbf-merk-meester-soma-opleidingen-lr-115
2-sbf-wauw-soma-opleidingen-lr-204
3-sbf-wauw-soma-opleidingen-lr-47

Meld je aan voor een online adviesgesprek

Ontdek wat WAUW voor jouw organisatie kan betekenen. Vul je gegevens in en één van onze collega's neemt contact met je op voor het plannen van een gesprek!

  •  Volledig vrijblijvend advies
  •  Concrete adviezen over jouw groeikansen  
  •  Meer dan 15 jaar ervaring
  •  Al meer dan 200+ bedrijven gingen je voor