Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

Custom-made AIC verhuur portaal

Automatiseren van bedrijfsprocessen

APP

AIC, Aannemers Inkoop Centrale B.V., is een technische groothandel in bouwmachines, bouwmaterialen en containertechniek. AIC levert niet alleen bouwmachines en -materieel, maar blinkt ook uit in projectadvies. AIC is een familiebedrijf opgericht in 1956 dat verkoopt en verhuurt door heel Nederland met veel opgebouwde vakkennis. 

het resultaat

In plaats van vertellen wat het resultaat is, laten we dit liever zien. Een video zegt namelijk meer dan duizend woorden. Bekijk hier onder de video of ga direct naar de opdracht.

de opdracht

de opdracht

Bij het verhuren van materiaal en materieel voor de bouw komt veel administratie kijken. Het hebben van een goed overzicht is daarbij erg belangrijk voor een vloeiend proces. Denk hierbij aan vraagstukken als:

  • Wie heeft welke artikelen afgenomen?
  • Voor hoelang en wanneer verwachten we het weer terug indien verhuur van toepassing is?
  • Welke facturen staan er tegenover?
  • Hebben we te maken met schade?
  • … En waar en wanneer moeten we iets leveren en/of ophalen?

Bovenstaande processen worden beheerd via het via het ERP systeem “AMF” van Microsign.

AIC heeft WAUW gevraagd of het mogelijk is om interne, bekende data, op een duidelijke en overzichtelijke manier via een portaal aan te kunnen bieden aan hun klanten. 

de doelstelling

De doelstellingen van AIC waren kort en krachtig. 

  • Beter overzicht en dus transparantie, voor de klanten van AIC
  • Support en referentietool voor de klantenservice van AIC

wat hebben we gedaan

We zijn gestart met het in beeld brengen van de uitgebreide werkwijze en datastructuren van AIC. Dit is gedaan in samenwerking met AIC, Microsign en potentiële eindgebruikers. Op die manier hebben we duidelijk kunnen bepalen op welke momenten specifieke informatie gedeeld moet worden met de klant om het doel te bereiken.

Vervolgens is er onderzocht op welke manier de data vanuit het ERP systeem (dat draait op een interne server landschap) gekoppeld kan worden met een online platform dat WAUW kan ontwikkelen.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek heeft WAUW een klikbaar prototype opgezet. Een voordeel van het maken van een prototype is dat alle betrokken partijen voortijdig de verwachtingen kunnen toetsen. Dit is wat wij samen met de klant hebben gedaan. Er is dan nog ruimte voor feedback en aanpassingen, omdat er nog niet begonnen is met de daadwerkelijke bouw. 

In samenwerking met AIC en Microsign hebben we vervolgens de koppeling tussen beide systemen gelegd en hebben we het portaal ontwikkeld.

Heb jij ook een specifieke vraag en wil je sparren met de experts? 

Neem contact op!