Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

Dit is waarom we zo’n fan zijn van Shopware 6

webshop

Dit zijn de key-features van Shopware6

De doorontwikkelingen van Shopware 6 gaan ontzettend snel en Shopware is transparant in het delen van de productontwikkelingen. Het is dus niet voor niets dat Shopware 6 wereldwijd het snelst groeiende e-commerce platform is. De roadmap laat zien waar momenteel aan gewerkt wordt, wat daarna opgepakt wordt en welke visies er zijn voor de toekomst. De snelle doorontwikkeling is dan ook een van de hoofdredenen dat wij gebruik maken van dit systeem als fundering voor onze e-commerce oplossingen. Bovendien zijn wij business partner van Shopware.

In dit blog lichten we enkele key-features uit:

 • Bulk edit voor producten en klanten
 • Rule builder
 • Flow Builder

De “Bulk edit voor producten en klanten”

We herkennen het allemaal. Je wilt een net andere eigenschap koppelen aan een groep producten, tijdelijk een deel van je assortiment deactiveren of een prijs of naam van een serie artikelen aanpassen. Dit is nu mogelijk dankzij deze feature.

Dit kan met de API, export/import bestanden of zelfs handmatig. Een mooie tussenoplossing is echter de zogenaamde “Bulk edit” binnen Shopware zelf.

 1. Filter je assortiment tot jouw specifieke selectie;
 2. Bepaal wat je wilt wijzigen;
 3. Voer het door met één druk op de knop.
Blog Shopware6 Flow Builder

De mogelijkheden van de sterke “Rule builder”

Wat als je graag één van onderstaande wijzigingen wilt doorvoeren binnen jouw webshop?

 • Verkoopprijzen wijzigen voor een specifieke selectie van het assortiment i.v.m. Black Friday en automatisch enkele banners laten activeren om deze actie te promoten;
 • Een speciaal verzendtarief hanteren wanneer er een bestelling binnenkomt uit het buitenland, voor een artikel met een uitzonderlijk formaat;
 • Extra kortingen toepassen voor speciale klantgroepen.

Dit is in te regelen met de “rule builder” van Shopware. De mogelijkheden zijn eindeloos. Jij bepaalt zelf de regels waarbij je niet voor elke specifieke wens iemand bij WAUW aan het werk hoeft te zetten ;) Mooi toch!

Shopware 6 Rule builder

De “Flow Builder”

Met de “Flow builder” van Shopware is het mogelijk om jouw automatische processen zelf bij elkaar te klikken. Dus stel jij wilt:

 • zelf bepalen of op basis van een specifieke actie een e-mail wordt verzonden;
 • klanten automatisch segmenteren op basis van een specifieke tag;
 • een specifieke orderstatus bepalen op basis van de acties binnen jouw orders.

Dit kan allemaal. 

Onderstaande video laat zien dat de zogenaamde business-events wordt vervangen met de nieuwe flow-builder.

Wil jij meer weten?

Denk jij na over een nieuw e-commerce platform? Een Shopware 6 shop is het overwegen meer dan waard, in B2C, B2B en D2C. Shopware 6 heeft voor beide type shops de juiste functionaliteiten en meer dan voldoende slagkracht. Door middel van koppelingen kunnen we Shopware 6 naadloos laten aansluiten op jouw B2B uitdagingen.

Neem contact op met Danny