Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

Google Shopping update – 3 nieuwe functies

Google Shopping adverteren
SHOPPING
E-Commerce marketing
E-COMM

Google is voortdurend bezig met het uitbreiden en verbeteren van hun diensten, waaronder Google Shopping. Wat Google enorm kenmerkt, is het feit dat zij niet vinden dat gebruikers zich aan moeten passen aan Google, maar andersom. Daarom heeft gebruikersgemak altijd de hoogste prioriteit.


In de Verenigde Staten heeft Google een nieuwe update uitgerold. Deze update heeft met name betrekking op Google Shopping. Google zoekt het product dat jij zoekt binnen hun adverteerders en laat je vervolgens het beste resultaat zien. De producten in het resultaat zijn uiteraard te vergelijken met de producten van andere aanbieders. Het fenomeen Google Shopping is natuurlijk niet nieuw, maar Google heeft wel een aantal nieuwe functies aan de bestaande service toegevoegd.


De update is nu alleen nog uitgerold in de Verenigde Staten, maar vaak is het een kwestie van maanden voordat dit soort updates ook in Nederland te gebruiken zijn.

1. Productprijzen behouden

Met Google Shopping kon je altijd al de beste prijs vinden. Dat is tenslotte het grootste gemak van de service. Om als consument nog meer grip te krijgen op de prijzen van producten waar je naar op zoek bent, kun je nu productprijzen eenvoudig bijhouden. Zo ben je direct op de hoogte bent wanneer er een spectaculaire korting is op het product waar je naar op zoek bent. 

Hoe het in zijn werk gaat is als volgt: je zoekt naar het product waar je geïnteresseerd in bent en schakelt ‘Track Price’ in. Vervolgens ontvang je een melding op je telefoon of in je mailbox zodra de prijs van het product daalt. Door deze functie in te schakelen hoef je productprijzen niet meer zelf in de gaten te houden. 

google_shopping_update_product_tracken

2. De beste prijzen vinden bij jou in de buurt

Soms heb je op dit moment iets nodig of wil je een item zien en aanraken voordat je het koopt. Met de nieuwe update van Google Shopping kun je als gebruiker filteren op producten in de buurt, zodat alleen producten in je regio getoond worden. Deze functie kan een redder in nood zijn als je op het laatste moment op zoek bent naar een cadeau voor de feestdagen en verzenden niet snel genoeg is.

google_shopping_update_vergelijken

3. Direct binnen Google kopen

Google Shopping vergelijkt verschillende aanbieders en als je zeker was van je keuze word je naar de aanbiedende webshop doorverwezen om daar je bestelling te plaatsen. Hier heeft Google zijn kans gegrepen om een onnodige tussenschakel te verwijderen. Het is nu namelijk mogelijk om je bestelling direct te plaatsen op Google Shopping. Dit maakt het bestelproces het nog veel makkelijker en snelle. Bij iedere directe aankoop in Google Shopping ontvang je als consument de “Google garantie” voor klantenservice vanuit Google en het gemakkelijk en snel retourneren en ontvangen van terugbetalingen.

Meer weten over Google Shopping? Neem eens contact op!

Neem contact op google_shopping_update_product_kopen