Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

De vijf voordelen van een online marketingbureau

Marketing

Meer resultaat met online kanalen

Heb jij een fysieke winkel en/of webshop en zet jij het internet in om je product of dienst onder de aandacht te brengen? Dan ben jij vast al bekend met online marketingbureaus. Een online marketingbureau helpt jou om (meer) resultaat te behalen via online kanalen. Denk aan zoekmachine optimalisatie (SEO) om hoger te scoren in zoekmachines, advertenties op Google (SEA) en flitsende uitingen op een social media platform als Instagram. Naast deze manieren, kan een online marketingbureau je ook goed helpen bij het meedenken over de algehele digitale strategie en hoe jij je positioneert tussen alle concurrenten. Zonder strategie ben je immers stuurloos. Ben jij benieuwd naar de toegevoegde waarde van een online marketingbureau? Hieronder lees je vijf voordelen van een online marketing bureau! 

Voordeel 1: Kennis en specialisme

Wanneer je zelf niet de juiste kennis over online marketing in huis hebt, dan is het raadzaam om deze kennis elders te zoeken. Door samen te werken met een online marketingbureau tackle je dit probleem. Online marketingbureaus hebben diverse experts in dienst, die zich ieder hebben gespecialiseerd in één van de online marketing disciplines. De specialisten waarmee jij samenwerkt blijven zich ontwikkelen en volgen innovaties op de voet. Hierdoor kun je altijd steunen op de beste, up-to-date adviezen.

Voordeel 2: Slim gebruik van marketingtools

De meeste marketingbureaus werken met hoogwaardige marketingtools, om zo de beste mogelijke resultaten te realiseren. Deze tools helpen om effectiever bezig te zijn met online marketing doordat ze de kwaliteit van je werk verbeteren, nieuwe inzichten opleveren en bovenal veel kostbare tijd besparen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je marketing euro goed besteed wordt! Marketingtools helpen hierbij. Enkele voorbeelden van marketingtools zijn Google en al zijn platforms. Denk ook aan specialistische SEO tools zoals Semrush en Moz. En zo zijn er nog veel meer tools die bewezen effectief zijn.

marketing-tools-wauw

Voordeel 3: Continuïteit

Naast de (online) marketingactiviteiten van je bedrijf, ben je als ondernemer uiteraard ook druk met veel andere werkzaamheden. Een samenwerking met een online marketingbureau stelt je in staat om alle activiteiten rondom de online marketing door te laten gaan, hoe weinig tijd je ook bent. Een bureau zorgt er namelijk voor dat campagnes continu gemonitord worden en waar nodig geoptimaliseerd. Hier heb je dus zelf eigenlijk geen omkijken meer naar! Dit scheelt dus enorm veel tijd, welke je het liefste steekt in zaken waar jij energie van krijgt.

Voordeel 4: Kosten met een doel

Marketingbureaus werken vaak met pakketten. Dit wil zeggen dat er eenmalig of maandelijks een vast bedrag betaald wordt voor diensten die worden afgenomen. Aan dit bedrag is een vast aantal uren gekoppeld. Omdat dit vooraf is afgesproken, is het duidelijk wat er betaald dient te worden aan het marketingbureau en weet je wat de daarbij behorende werkzaamheden zijn. Het grote voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is; zo kun je de kosten en baten makkelijk naast elkaar leggen en bepalen of de samenwerking genoeg rendement oplevert.

Voordeel 5: Een passende online strategie

Elk bedrijf is anders, dat betekent dat er ook voor elk bedrijf een speciale online strategie nodig is. Als je er zelf niet uitkomt, of merkt dat de strategie die je hanteert niet werkt, kan het handig zijn om hulp te vragen van een specialist. Bij het bepalen van een strategie, wordt er gekeken naar de marketingkanalen die je gebruikt en wat de doelgroep van jouw bedrijf is. Hier worden relevante en ambitieuze doelstellingen bij geformuleerd en er zal gekeken worden naar de KPI’s. KPI’s (key performance indicators) zijn variabelen om prestaties te analyseren. De meeste marketingbureaus hebben veel ervaring in het formuleren van KPI’s en het opstellen van een digitale strategie en weten daarom wat goed werkt en wat niet. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het opstellen van een sterke digitale strategie en wil je advies van een experts? Bij WAUW hebben wij al veel klanten mogen helpen met hun online strategie en wij weten zeker dat we ook jou kunnen helpen! Ben je benieuwd naar wat wij voor ogen zien? Neem contact op of kom langs op één van onze locaties in Amersfoort of Harderwijk.

Neem contact op!