Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

BeReal, Hot or Not?

Social

BeReal, de nieuwe social hype

Hoeveel tijd stop jij in het perfecte plaatje? Ik verlies me regelmatig in het bewerken, plaatsen en checken van mijn opgepoetste Instagram foto. En dan Snapchat. De ontelbare filters maken je foto nét wat mooier dan de werkelijkheid. Met de app BeReal heb je geen tijd voor de perfecte pose of het juiste filter. Het is een echte foto, op een real moment. Is dat waarom de app zoveel mensen aanspreekt?

Wat is BeReal voor app?

BeReal is al sinds 2020 op de markt, maar kreeg onlangs een flinke boost in Nederland. Het concept van de app is erg simpel. Je krijgt per dag één melding dat het tijd is voor het plaatsen van een foto. Jouw vrienden op dit platform en alle andere gebruikers, krijgen op precies hetzelfde moment deze melding. Om de foto te maken heb je 2 minuten de tijd. Als je de foto maakt, start je automatisch met je normale camera en een paar seconden later je selfiecamera. Bij het maken van de selfie laat de app je beeld niet zien. Heb je iets tussen je tanden? Dat is pech.


Op BeReal heb je geen likes of volgers. Er is wel ruimte om op elkaar te reageren. Dit kan met een ‘RealMoji’ of tekstuele opmerking. Een ‘RealMoji’ is een foto van jezelf, met de gezichtsuitdrukking die bij de emoji hoort. Als je de melding hebt gemist en te laat een foto maakt, dan kan je deze alsnog uploaden. Je vrienden zullen wel zien dat je te laat was. Zo kunnen ze ook zien hoeveel pogingen je hebt gedaan voor de foto. You’d better ‘BeReal’. 

Bereal-app

BeReal commercieel inzetten

Het toevoegen van mensen gebeurt aan de hand van hun gebruikersnaam of telefoonnummer. Het is dus niet mogelijk om random mensen te volgen. Hierdoor is het lastig om als influencer op dit platform geld te verdienen. Voor bedrijven zijn er geen advertentiemogelijkheden. De app wordt dus (nog) niet commercieel ingezet. 

“De verwachting is dat BeReal geen commercieel platform wordt. De tijd die gebruikers besteden op in de app is te kort. Hierdoor worden advertenties niet bekeken en is het niet rendabel voor bedrijven.” Aldus, onze social media expert Jordy. 

Hot or Not?

Als het aan mij ligt, is deze app hot. Je laat je echte leven zien, aan een selectief groepje mensen. Samen met mij, zijn er nog veel meer mensen die de app gebruiken en meegaan met de hype. Download de app zelf en spoor je vrienden, collega’s of sportteam aan om samen met jou het echte leven te delen. 

Sinds begin dit jaar is er een sterke groei te zien in het aantal downloads van de app. Deze groei gaat naar verwachting nog wel even door. Ook op Twitter gaan de gebruikers los. Hoe de app zich in de toekomst gaat ontwikkelen, is niet duidelijk. Het zou mooi zijn als de app blijft zoals ’ie is. Mochten er nieuwe mogelijkheden zijn met de app, dan houden we jullie op de hoogte.