Contact

affiliate marketing.

Affiliate marketing is een op performance gerichte samenwerking tussen jouw bedrijf en de website van een ander. Als adverteerder betaal je een commissie over de behaalde conversies. Het is dus zo dat andere sites jouw product of dienst promoten en in ruil een lead of verkoop meedelen in de opbrengst. Bij WAUW hebben we de kennis om jou hierbij te helpen.

Lees meer over affiliate marketing
Vrijblijvend advies

Wil je weten hoe jij affiliate marketing het beste kan inzetten voor jouw bedrijf? We bespreken graag de mogelijkheden.

De voordelen van affiliate marketing

Als je wil werken aan een betere zichtbaarheid voor (potentiële) klanten, is affiliate marketing een goede keuze. De voordelen van deze online marketingstrategie op een rij:  

  • Meteen verkeer en snelle resultaten
  • Jouw dienst of product staat in de etalage van de grote vergelijkers en marketplaces
  • Je betaalt voor resultaat, niet voor een klik

Think & Do

Bij affiliate marketing ligt de focus op de Do-fase, waarin een potentiële klant al gericht op zoek is naar een specifiek product of bepaalde dienst. Maar ook binnen de Think-fase kan affiliate marketing van toegevoegde waarde zijn. In deze fase oriënteren klanten zich en vergelijken zij de verschillende opties. Er zijn verschillende platformen die hierin een belangrijke rol spelen.

Uit onderzoek blijkt dat klanten meerdere kanalen gebruiken om uiteindelijk tot de koop van een product of dienst over te gaan. WAUW adviseert zijn klanten dan ook om op meerdere platformen zichtbaar te zijn. Jouw doelgroep ziet jouw merk, jouw product en/of jouw dienst vaak voorbijkomen. En zie daar - de kracht van de herhaling - de conversie neemt toe. 

Inzetten en onderhouden van affiliate marketing

WAUW heeft de expertise in huis om voor jouw bedrijf te bepalen welke affiliate platforms de juiste zijn. Zo kan het voor het ene doel verstandig zijn om meer zichtbaarheid te creëren door je aan te sluiten bij een groot platform, maar voor het andere doel is het raadzaam om voor een prijsvergelijker te gaan. De marketeers van WAUW denken graag met je mee. Zij adviseren jou over het platform dat het best bij jouw marketingstrategie past. Bovendien kunnen onze experts naast dit advies het kanaal voor je inrichten of ondersteunen bij het managen van de externe kanalen. Kortom, WAUW helpt je om affiliate marketing effectief in te zetten.

Belangrijke kanalen kunnen zijn: 

  • Marketplaces als Bol.com en Amazon
  • (Prijs)vergelijkers als Beslist en Vergelijk
  • Affiliate netwerken als Daisycon

Heb je vragen over affiliate marketing?

De specialisten van WAUW zijn op de hoogte van de mogelijkheden van affiliate marketing en adviseren je graag. Welke affiliate kanelen leveren jouw business het meeste rendement op? Kies je voor marketplaces, prijsvergelijkers of netwerken? Ga samen met de marketeers van WAUW, uit Amersfoort en Harderwijk, aan de slag. En bereik jouw potentiele klanten!

Neem contact met ons op

Gratis Affiliate Marketing Scan aanvragen?

Ontdek wat WAUW digital marketing voor jouw bedrijf kan betekenen. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op!

  • Concrete affiliate marketing adviezen om marketingkansen te benutten
  • Direct toe te passen
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Al meer dan 200+ bedrijven gingen je voor