Wij zoeken jou! Bekijk onze 6 vacatures
Great place to work

Zoekmachine optimalisatie bureau Amersfoort

Meer bezoekers op de website en profiteren van nog veel meer andere voordelen? Dan is het inzetten van zoekmachine optimalisatie wellicht wat voor je. Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. 

Lees meer over SEO
vrijblijvend advies?

We nemen binnen één werkdag contact op om door te nemen hoe we je kunnen helpen.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een verzamelnaam voor alle activiteiten om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekresultatenlijst van Google. Het behalen van de beste posities om meer bezoekers naar je website te krijgen. Het verbeteren van content op je website en het verhogen van je autoriteit. 

Google gebruikt een algoritme om te bepalen welke zoekresultaten het meest relevant zijn. Hiervoor zijn er grofweg vier pijlers vanuit Google, namelijk: techniek, content, populariteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit algoritme wordt met de dag slimmer waardoor de werkzaamheden omtrent SEO ook steeds uitgebreider worden.

Bedrijven hebben moeite om dit bij te houden terwijl marketing bureaus constant hun kennis bijspijkeren. Zoekmachine optimalisatie is een duurzame strategie. Met de juiste kennis en inspanning zorgt SEO, structureel voor meer en waardevollere bezoekers.

De 4 pijlers van zoekmachine optimalisatie

seo-pijler-1

Content

Content is het eerste dat opvalt bij een website. Sluit de content goed aan bij jou doelgroep? Beschikt je content echt over relevante informatie? 

seo-pijler-2

Autoriteit

Een website zonder autoriteit zal moeite hebben om gevonden te worden. Zijn er domeinen die naar jouw website linken en zijn dit relevante domeinen?

seo-pijler-3

Techniek

Techniek is een breed begrip in zoekmachine optimalisatie. Kan een zoekmachine de content goed begrijpen? Is de website snel genoeg en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten?

seo-pijler-4

Gebruikservaring

Ook de gebruikservaring van de bezoeker is belangrijk. Kan de bezoeker de content begrijpen of is dit slecht opgebouwd? Als deze contact op wil nemen kan dat eenvoudig?

Het doel van SEO

Het inzetten van zoekmachine optimalisatie heeft vele voordelen, namelijk:

  • Hoe hoger de website staat in Google, hoe beter je gevonden wordt.
  • Het kost je zelf (bijna) geen tijd, wij doen het werk;
  • Met SEO leg je focus op relevante bezoekers, hierdoor kan het aantal aanvragen bestellingen en andere transacties (conversies) toenemen;
  • Een toename van de naamsbekendheid;
  • Een gebruiksvriendelijke website, hierdoor nemen relevante bezoekers eerder contact met je op;

Door deze voordelen is het voor veel bedrijven ontzettend interessant om gebruik te maken van SEO.

gratis analyse aanvragen?

We nemen vaak dezelfde dag nog contact op om door te nemen hoe we je kunnen helpen!

SEO bureau te Amersfoort

Ben je al overtuigd om gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie? Mis niet langer potentiële klanten en schakel de hulp in van een expert. Ben je met het bedrijf actief in de regio Amersfoort? WAUW zorgt er graag voor dat uw bedrijf online beter zichtbaar en vindbaar is. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken.

Naast zoekmachine optimalisatie zijn wij ook actief in:

liever even bellen?
0341 20 20 10