seo-populariteit floating-mockup

SEO – Populariteit

Externe links naar uw website

“Links zijn de bouwstenen voor het internet”. Het speelt daarom een belangrijke rol bij zoekmachine optimalisatie. De ene pagina verbindt de pagina aan de ander en de link dient als poort naar een andere webpagina.

Wanneer we praten over links is er een belangrijk verschil te benoemen. We hebben het over interne links: links op uw eigen website van de ene naar de andere pagina. maar ook over externe links: links op websites van derden naar uw eigen website. Wilt u de populariteit van uw website verhogen? Dan is het van belang om aan de slag te gaan met externe verwijzingen.

Maak ook uw website populair!

Zichtbaar zijn op de eerste pagina in de zoekresultaten van Google, is onder andere afhankelijk van de populariteit van uw website.
Dat naast de techniek en content van een website de populariteit ook wordt meegenomen door Google is geen gekke gedachte. Het is te vergelijken met mond-tot-mond-reclame. Hoe meer mensen over iets praten, hoe belangrijker het wordt. Om goed vindbaar te zijn in Google, gaan wij aan de slag met het vergroten van uw populariteit.

De Page Authority is één van de velen algoritmes die Google handhaaft en welke de uiteindelijke positie in de zoekresultaten bepaald. De populariteit van een website is één van de factoren van de page authority. Maar hoe werkt dit precies?
Google kent waardes toe aan de in- en uitkomende links van uw website(pagina). Hoe hoger de waarde van deze links zijn, hoe hoger de autoriteit is van het domein of de pagina waar de links naar toe gaan of vandaan komen. Hierbij wordt er gekeken naar de relevantie ten opzichte van uw website en de autoriteit van de website waar de link vandaan komt.

Bij WAUW schenken we veel aandacht aan de relevantie en de autoriteit. Wilt u meer informatie? Onze SEO-specialisten helpen u graag.

SEO inzetten!