facebook-blog floating-mockup

Facebook Links niet meer handmatig aan te passen

Gepubliceerd op 03-08-2017

Handmatig aanpassen van links op Facebook is verleden tijd

Er heerst paniek in social media land... Facebook heeft in juli aangekondigd dat links niet meer bewerkt kunnen worden. Wellicht is het even langs u heen gegaan, maar de update is inmiddels doorgevoerd!

WAUW lost het op!

Iedere Facebook-paginabeheerder maakt hier veelvuldig gebruik van. In eerste instantie kon de titel en beschrijving handmatig worden aangepast. In de nieuwe situatie is dit niet meer mogelijk. Echter, geen zorgen. U kunt dit nog steeds, alleen niet hoe u het eerst deed.

“Een nadeel!”, denkt u misschien. Maar wacht even, de reden dat Facebook deze functie niet meer mogelijk heeft gemaakt, is doordat sommige gebruikers hier misbruik van maakten. Er werden titels getoond die niet overeen kwamen met de daadwerkelijke content van de link.
Facebook wil het gebruikersgemak  bevorderen. Eerder al heeft zij aangegeven valse profielen te verwijderen en nu gaat Facebook opnieuw over tot actie door dit ‘fake news’ tegen te gaan. Wij zijn er blij mee dat het social media kanaal steeds wat veiliger en echter wordt.

Het is nog steeds mogelijk om de links vanaf de eigen website te bewerken. Dit kan met de Open Graph tags in de broncode van uw website. Met deze tags kunt u specifiek aangeven hoe u wilt dat de gedeelde link eruit ziet.

De belangrijkste elementen van de Open Graph implementatie zijn:

  • og:title 
  • og:type – het type van het object (pagina, blog, artikel, product etc.)
  • og:image – de url naar de afbeelding
  • og:url 
  • og:description – de omschrijving in één of twee zinnen. Wanneer deze niet is ingesteld, wordt de meta description gebruikt.

Wanneer u deze elementen niet instelt, pakt Facebook de eerste titel, afbeelding en beschrijving die zij tegenkomt. Dit is echter niet altijd in overeenstemming met uw wens.

Het implementeren van de Open Graph tags is misschien wel een te technisch verhaal. 
Tip: Open de broncode van uw website op één van uw webpagina’s. Sneltoets: CTRL+U. 
Zoek of de Open Graph tags zijn ingesteld. CTRL+F , og: 
Zijn deze ingesteld, top! Anders raden wij u aan een berichtje te sturen naar uw webbouwer.

Wilt u direct zien hoe het delen van content van de website er uitziet op Facebook? Maak dan gebruik van de Facebook Sharing Debugger tool. Dit is ook een ideale tool wanneer u een link van een externe website wilt delen.

Wij kunnen ons zo voorstellen dat u het liefst deze verandering voor bent. De experts van WAUW helpen u hier graag bij. Wij volgen de laatste trends op de voet en weten wat er speelt in de wereld van online marketing. Wilt u ook adverteren via Facebook? Wij vertellen u hier graag meer over op: Facebook adverteren. Ook kunt u altijd even bellen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Neem contact op
Gecertificeerde
marketing specialisten
Geen onnodig
lange contracten
Focus op het
behalen van rendement
Gericht op lange
termijn relaties