Wij zoeken jou! Bekijk onze 2 vacatures
Great place to work

De voor & nadelen van het verkopen op bol.com

e-commerce
shopping

Wat zijn de voor & nadelen van het verkopen op bol.com?

Online shoppen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Met een constante druk op de levertijd en prijs is het tegenwoordig bijna onmogelijk om te concurreren met de grote jongens. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen wanneer je online wilt verkopen, zoals partner worden bij bol.com! Maar sluit dit platform ook bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf? En wat zijn de voor- en nadelen?

waarom-verkopen-op-bol

De voordelen van verkopen op bol.com

Waar vaak de nadelen van het verkopen op bol.com worden benadrukt zijn er ook een hele hoop voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de LVB (Logistiek Via Bol) wat een hoop logistiek werk uit handen neemt. Hieronder vind je nog een aantal andere voordelen:

 • Toegankelijk platform met veel verkeer
 • Grote naamsbekendheid en vertrouwd door miljoenen Nederlanders
 • Eigen website is geen must
 • Mooi extra verkoopkanaal naast je eigen webshop
 • SEO & SEA gerelateerde marketing wordt door Bol gedaan
 • Chatbot Billie handelt gemiddeld 40% van de klantvragen voor je af

De nadelen van verkopen op bol.com

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan het verkopen op Bol.com. Zo zal je bijvoorbeeld commissie moeten betalen over elk product dat de deur uit gaat. Daarnaast zitten de volgende punten ook niet altijd mee:

 • Streng beleid waarbij je wordt gestraft wanneer je er niet aan houdt
 • Vaak meer retourzendingen dan bij je eigen webshop
 • Geen inzicht in klantendata
 • Verzend- en retourkosten MOETEN gratis aangeboden worden
 • Veel concurrenten die soms goedkoper dezelfde producten kunnen aanbieden
pros-en-cons-verkopen-op-bol

Andere verkoopplatformen in Nederland

Mocht je ondervinden dat bol.com niet helemaal jouw platform is, dan kan je overwegen een van de volgende platformen te gebruiken:

 • Beslist
  Van origine is beslist.nl een website om prijzen van verschillende producten te vergelijken. Maar tegenwoordig kan je er ook terecht voor het kopen van producten, wel meer dan 25 miljoen! Met een enorm bereik, 500.000+ bezoekers per dag en een gebruikersvriendelijk systeem is het zeker een aanrader voor het generen van extra verkopen.
 • Amazon
  Amazon is nog niet heel lang actief in Nederland, pas sinds maart 2020 kunnen ook Nederlandse consumenten terecht op dit platform. De meeste zullen Amazon wel kennen door multi-biljonair Jeff Bezos die CEO is van dit gigantische platform. Amazon is in 1994 opgericht en werd al snel ontdekt. Dankzij de excellente reputatie, vele mogelijkheden en miljoenen gebruikers zijn er dus genoeg redenen om op Amazon je producten te gaan verkopen.
 • Shopify
  Heb je nog geen website? Dan is Shopify wellicht interessant! In feite is Shopify een webapplicatie waarmee je je eigen online winkel kan oprichten. Met vele thema's (die je kan aanpassen) is het echt even de moeite waard om je erin te verdiepen. En met een paar klikken heb je een plug-in geïnstalleerd op je WordPress site die alle gegevens van Shopify koppelt.
alternatief-verkoopplatform-bol

Vragen over het online verkopen op bol.com?

Bij WAUW helpen we je graag! Met onze jarenlange ervaring kunnen we er samen met jou voor zorgen dat je meer omzet gaat genereren. Lees hier meer over onze e-commerce dienst. Onze specialisten staan voor je klaar om jouw business verder te helpen. Heb je nog specifieke vragen over het verkopen op andere platformen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Vrijblijvend contact