online marketing bureau floating-mockup

Bereik jongeren met online video!

Gepubliceerd op 04-05-2017

Voor een bedrijf is het ontzettend belangrijk om de doelgroep op de juiste manier te bereiken. En hierin zitten nou net twee moeilijkheden. Namelijk het bereiken van de doelgroep en ook nog eens op de juiste manier. In dit artikel leest u op welke wijze u de doelgroep: jongeren kunt bereiken.

Vooral het bereiken van jongeren is lastiger dan ooit. Dit is bij marketeers en marktonderzoekers alom bekend. Bestaat uw doelgroep nu net uit jongeren tussen de 18 en 25 jaar? Wees dan niet getreurd, jongeren zijn immers altijd en overal online. De vraag is alleen, hoe kunt u ze bereiken?

Online video’s op YouTube
Uit een onderzoek van Ruikrok NetPanel en RTL is gebleken dat YouTube het kanaal is waar de jongeren zich bevinden. 97% van de jongeren kijkt dagelijks naar online video’s via Facebook en YouTube. Op YouTube nemen de gebruikers actief de tijd om video’s te bekijken. Op Facebook daarentegen worden de video’s bekeken omdat ze verschijnen in de tijdlijn.

Als u jongeren wilt verleiden om uw video’s te bekijken, hou hier dan rekening mee:

  • Zorg dat de content geschikt is voor alle apparaten. In januari 2017 keken jongeren gemiddeld 63 minuten per dag video’s op YouTube op zowel mobiel, tablet als desktop.
  • Jongeren zijn geïnteresseerd in echte video’s. Gescripte video’s of onechte emoties werken niet. Gesponsorde content vinden jongeren niet erg. Echter moet het product of merk wel passen bij de social influencer. Ook moet er niet geheimzinnig over worden gedaan.
  • Het geluid op de smartphone staat vaak op stil. Zorg ervoor dat de boodschap helder is door ondertiteling of door op een andere manier tekst toe te voegen.

Facebook, Instagram en Snapchat
Zorg daarnaast dat u ook aanwezig bent op Facebook. Dit is met 9,8 miljoen Nederlandse gebruikers het populairste social media kanaal van dit moment. Echter is er ook een opvallende stijging van jongeren op Instagram en Snapchat. Op Instagram is 39% van de jongeren actief voor het bekijken van online video’s en op Snapchat 28%.

Bepaal per kanaal de strategie
Een erg belangrijke stap in het bereiken van de doelgroep is het bepalen van de strategie. Het is aan te raden om u naast YouTube, ook op Instagram Stories en Snapchat te richten. Hier is uw doelgroep aanwezig. En waar zij zijn, moet u zijn. Houdt wel in uw achterhoofd een aparte strategie per kanaal uit te zetten. Ieder kanaal heeft namelijk een ander publiek en dit vraagt dan ook om een andere aanpak. Bepaal per kanaal welke uitstraling en identiteit u mee wilt geven aan de doelgroep. Creëer op basis hiervan de content. Deel vooral niet exact hetzelfde bericht op elk kanaal. Niet iedere content is geschikt voor elk type kanaal. Daarnaast heeft het voor de volgers dan geen meerwaarde om uw bedrijf op alle kanalen te volgen.

Handige tips

  • Tip 1: Zorg ervoor dat de video ook verticaal te bekijken is. Met verticale video hoeft de telefoon niet meer worden gedraaid voor een fullscreen modus. Op dit moment worden de meeste video’s aangeboden in de landscape mode, net zoals we televisie kijken of YouTube video’s bekijken op desktop. Echter geniet de voorkeur van de gebruikers van Instagram en Snapchat voor deze modus.
  • Tip 2: Maak gebruik van live-functie op Facebook. Kom gemakkelijk in contact met uw doelgroep. Geef bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen tijdens een evenement.
  • Tip 3: Maak gebruik van een editing tool. Denk na over de inhoud en maak gebruik van een video editing tool om beelden achter elkaar te plaatsen. Er zijn vele eenvoudige en gratis versies die u hiervoor kunt gebruiken.

Wauw helpt u graag bij het bereiken van uw doelgroep door te adverteren via YouTube en Facebook.

Neem contact op!