seo-techniek floating-mockup

2017: Hét jaar van Video Marketing

Gepubliceerd op 12-01-2017

Steeds meer mensen kijken online naar video’s. Het is dan ook niet gek dat er een toename is in het aantal bedrijven dat gebruik maakt van video marketing. Van 360 graden video’s tot Facebook Live, marketeers maken hun content steeds meer visueel. En dat betaalt uit. In dit blog leest u waarom 2017 hét jaar wordt van video marketing.

Video marketing is het inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en uw doelgroep aan te zetten tot een bepaalde actie. Bedrijven zetten video marketing in om:

  • De merk/naamsbekendheid te stimuleren;
  • Meer bezoekers en leads te genereren;
  • Meer online betrokkenheid van (potentiële) klanten te verkrijgen.

In dit artikel leest u hoe u jongeren kunt bereiken door gebruik te maken van video marketing.

Uit een onderzoek van HighQ blijkt dat video marketing sterk in opkomst is én de resultaten ook erg goed zijn. Mensen kijken namelijk meer dan ooit naar video content en bedrijven spelen hier slim op in door steeds meer met interactieve en visuele content te adverteren. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. En dat is dan ook de reden waarom deze vorm van marketing zo effectief is.

Uit het onderzoek van HighQ blijkt onder andere dat:

  • 78% van de mensen wekelijks online video’s kijkt. 55% van deze mensen kijkt zelfs dagelijks naar online video’s.
  • 65% van alle mensen die naar online video’s kijkt, kijkt meer dan 3/4e van de video. De betrokkenheid is dus erg hoog.
  • 33% van alle tablet-gebruikers gemiddeld een uur video’s kijken op hun tablet.
  • 28% van de mensen met een smartphone kijkt minimaal één online video per dag.


Er kan dus zeker geconcludeerd worden dat ontzettend veel mensen online video’s kijken en dat de betrokkenheid hoger is dan bij andere marketingmiddelen. De verwachting is zelfs, dat deze statistieken het komende jaar nog verder zullen toenemen.

Ook andere marketeers zijn vol lof over video marketing. Uit datzelfde onderzoek blijkt namelijk dat dat 67% van de marketeers video marketing succesvol vinden en 18% zeer succesvol. Meer dan de helft vindt zelfs dat video marketing de beste type content is met de hoogste return-on-investment (ROI). Wacht daarom niet langer en maak ook gebruik van video marketing!

Bent u al overtuigd om video marketing in te zetten voor meer bezoekers en een stijging in de omzet? Wauw helpt u graag. Het ervaren marketingteam van Wauw weet als geen ander hoe zij uw video’s het best onder de doelgroep kunnen brengen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Start nu Video Marketing!